رخدادهای علمی

چاپ مقاله کارآزمایی بالینی فاز 3 واکسن پاستوکووک در نشریه JAMMA Network Open با ضریب تاثیر 36/13

تاریخ: 11 اردیبهشت 1402

 

اعطای جایزه استادیار برگزیده سال 1400 انستیتوپاستور ایران به آقای دکتر صابر اسمعیلی در جشن هفته پژوهش

تاریخ: 25/09/1402

 

اعطای جایزه چاپ مقاله دارای بالاترین ضریب تاثیر (Impact Factor) در سال 1400 در انستیتو پاستور ایران به خانم دکتر سنا عیب پوش

تاریخ: 25/09/1402

 

اعطای جایزه چاپ مقاله دارای بالاترین ضریب تاثیر (Impact Factor) در سال 1400 در انستیتوپاستور ایران به آقای دکتر احسان مصطفوی

تاریخ: 25/09/1402

 

اعطای جایزه استادیار برگزیده سال 1399 انستیتوپاستور ایران به خانم دکتر سنا عیب پوش در جشن هفته پژوهش

تاریخ: 25/09/1401

 

برگزاری نشست آبله میمونی در انستیتوپاستور ایران

تاریخ: 13/04/1401

در نشستی که در تاریخ 13 تیرماه 1401 در انستیتو پاستور ایران برگزار شد، رییس انستیتوپاستور ایران با اعلام تجهیز ۱۲ مرکز آزمایشگاهی در کشور جهت تشخیص آبله میمونی، گفت: باتوجه به لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص به‌هنگام‌ موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری ارتوپاکس ویروس را طراحی کرده است.

دکتر رحیم سروری در همایش علمی آبله میمونی که توسط انستیتو پاستور ایران و انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران و با همکاری مرکز مدیریت بیماری های واگیر، مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید و دانشگاه تهران برگزار شد، در سخنرانی ای با عنوان "انستیتو پاستور ایران، نماد صد ساله خدمت بهداشتی و تحقیقاتی به ایران و جهان برای کنترل بیماری واگیر" با بیان اینکه در حال حاضر شبکه بین‌المللی انستیتو پاستور شامل ۳۳ عضو است که همکاری خوبی در حوزه‌های تحقیقاتی و بهداشتی با یکدیگر دارند و انستیتو پاستور ایران جزئی از این شبکه بین المللی است، گفت: بعد از جنگ اول جهانی و اپیدمی های متعدد بیماری های عفونی، در سال 1299 انستیتو پاستور ایران برای کمک به کنترل این اپیدمی ها افتتاح ‌شد. وی گفت: انستیتو پاستور ایران از بدو تاسیس به عنوان موسسه تحقیقاتی، تولیدی، آموزشی و خدماتی با هدف تامین بهداشت، سلامت جامعه و کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیر  فعالیت نموده است و افتخار این را داشته که در طول یکصد سال اخیر خدمات مفیدی را به نظام سلامت کشور ارائه نموده است.

رئیس انستیتو پاستور ایران، با بیان اینکه در حال حاضر، در کنار شعب اکنلو، آمل، و تجریش، یک مجتمع تولیدی تحقیقاتی در جاده تهران کرج داریم که ظرفیت‌های تولیدی زیادی دارد. فعالیت‌های تولیدی فعلی این مجتمع شامل تولید مواد دارویی فعال، آب خالص و آب تزریقی، فرمولاسیون محصولات نوترکیب، محلول های تزریقی، تکثیر و پرورش حیوانات آزمایشگاهی، محیط‌های کشت سلولی و میکروبی، انواع آنتی‌ژن تست ویدال و رزبنگال و آنتی بروسلا می‌باشد. در عین حال، واکسن های پاستوکووک، پاستوکووک پلاس، هپاتیت ب، ب. ث. ژ. ، ب. ث. ژ. اینتراوزیکال لیوفیلیزه، هاری در این مجتمع تولید می شود و واکسن های پنوموکوک  و روتاویروس در دست اقدام برای انتقال تکنولوژی و تولید است. دکتر سروری گفت: در اضطراری که  امکان دادن واکسن  به ایران از طریق کووکس نبود، انتقال تکنولوژی ساخت واکسن کرونا به کشور انجام شد که به خوبی انجام شد و نقش خوبی در کشور ایفا کرد.

وی با بیان اینکه سیاست‌ تحقیقاتی ای که توسط انستیتو پاستور ایران پیگیری می‌شود انجام تحقیقات کاربردی در زمینه تحقیق و تشخیص و ارائه روش‌های کنترل بیماری‌های مختلف با تمرکز بر بیماری‌های عفونی و بیماری‌های عفونی نوپدید و بازپدید؛ و انجام تحقیقات کاربردی در مورد ساخت محصولات بیولوژیک و واکسن می‌باشد، گفت: انستیتو پاستور ایران مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه هاری است. آزمایشگاه‌های مرجع کشوری انستیتو پاستور ایران شامل آزمایشگاه های آبله میمونی، هاری، اشریشیاکلای، آربوویروس و تب های خونریزی دهنده ویروسی، بیوشیمی، مالاریا، سیاه‌سرفه، طاعون، تولارمی، تب کیو، پروتئین شیمی، و تشخیص پیش از تولد می باشد. این انستیتو دارای آزمایشگاه‌های همکار مرجع هپاتیت و ایدز سل و آنفلوانزا می باشد. انستیتو پاستور ایران همچنین در حوزه تشخیص و تحقیقات روی بیماری های واگیردار دیگری نظیر لیشمانیوز، توکسوپلاسموز، بورلیوز، سیاه زخم، بوتولیسم، بروسلوز، بیماری های قارچی فعالیت می نماید. در عین حال شبکه آزمایشگاهی کووید۱۹ نیز از سوی انستیتو پاستور ایران راه‌اندازی شد که بیش از ۵۰۰ آزمایشگاه در طول دوره وانفسای کووید متصل شدند.

وی با بیان اینکه در دوم خرداد ماه ۱۴۰۱، آزمایش تشخیص مولکولی آبله میمونی در انستیتو پاستور ایران راه‌اندازی شد، گفت: باتوجه به لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص به‌هنگام‌ موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری ارتوپاکس ویروس را طراحی کرد و تیم پاسخ سریع انستیتو پاستور برای آمادگی جهت پاسخ به این اپیدمی‌ نقش خود را مجددا ایفا نمود. در حال حاضر ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی به عنوان مراکز اصلی در نقاط مختلف کشور برای تشخیص آبله میمونی مجهز شده اند.

وی گفت: از ابتدای خرداد ماه سال جاری بررسی نمونه‌های مشکوک آبله میمونی در آزمایشگاه پاسخ سریع انستیتو پاستور ایران در حال انجام‌است. تا امروز در ۸۱ نمونه تست انجام شده در انستیتو پاستور ایران تمام نمونه ها برای آبله میمونی منفی بوده اند. 

وی تاکید کرد: با توجه به آنچه گفته شد، پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیر جزو تکالیف اصلی انستیتو پاستور ایران است که همچنان آن را دنبال می‌کنیم.

دکتر محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت هم در این همایش با تاکید بر اینکه کرونا هنوز هم یک تهدید است، به دستاوردهای ایران در کنترل این بیماری اشاره کرد و گفت: وقتی موارد ابتلاء به حد پایینی می‌رسد، نیاز به راه‌اندازی مراکز مراقب دیده‌ور داریم که باید بیماری را رصد کرده و در صورت تغییرات هشدار دهند.

دکتر گویا گفت: کرونا برای ما درس‌آموخته‌های بسیاری داشت. به ما نشان داد که یک همه‌گیری چگونه می‌تواند بنیادهای توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همه ارکان توسعه یک کشور را مورد تهدید قرار دهد. نشان داد که سلامت، زیرساخت همه ارکان توسعه است. نشان داد که اگر سلامت را جدی نگیریم و اگر سلامت آسیب ببیند، یقیناً سایر ارکان توسعه هم آسیب می‌بیند. کرونا باعث شد که کشورها به حال تعطیلی درآیند؛ آموزش، اقتصاد، تجارت، روابط اجتماعی و… تعطیل شدند.

لازم به ذکر است که در پانل آبله میمونی، که پانزدهمین نشست فصلی انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران نیز بوده است، اساتید و متخصصان دیگر شامل آقایان دکتر بابک عشرتی (اپیدمیولوژیست)، دکتر علی ملکی (ویروس شناس)، دکتر آمیتیس رمضانی (متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری) و دکتر بهزاد امیری ((متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان به ایراد سخنرانی در زمینه جنبه های مختلف این بیماری پرداختند و در پانل تخصص اپیدمیولوژی نیز آقایان دکتر علی اکبر حق دوست، دکتر فرید نجفی و دکتر قباد مرادی به بیان نظرات خود در مورد نقشی که اپیدمیولوژیست های کشور می توانند در کنترل پاندمی های آینده داشته باشند و همچنین بیان برنامه های انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران در دور جدید فعالیت پرداختند.

لازم به ذکر است شرکت کنندگان همایش آبله میمونی به دو صورت حضوری و مجازی امکان استفاده از مطالب این همایش را داشتند و دبیر علمی همایش مذکور، دکتر احسان مصطفوی، اپیدمیولوژیست و رییس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران بوده است.

 

چاپ کتاب سلامت و بحران کرونا در ایران

تاریخ: 15/04/1400

در مراسم رونمایی از کتاب جستارهایی در سلامت و بحران کووید- ۱۹ در ایران که عصر سه شنبه در سالن همایش­های دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، مولفان کتاب از جمله خانم دکتر سنا عیب پوش عضو هیات علمی بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی انستیتو پاستور ایران و جمعی از استادان این دانشگاه حضور داشتند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، کتاب جستارهایی در سلامت و بحران کووید 19 در جمهوری اسلامی ایران به کوشش دکتر محمدحسین نیک نام عضو فرهنگستان علوم پزشکی و دکتر فریدون عزیزی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی تالیف شده است.

در این کتاب که با مقدمه‌ای از دکتر سید علیرضا مرندی رییس فرهنگستان علوم پزشکی است، شامل سرفصل های متعددی از جمله کرونا و علم پزشکی، مدیریت کووید ـ 19، مدیریت بیمارستانی، آموزش مجازی در علوم پزشکی، چالش‌های فراگیر در عرصه بالینی آموزشی درمانی و سایر امور تحلیلی و چالشی ناشی از این بیماری در ایران است.

نیک نام عضو فرهنگستان علوم پزشکی و یکی از مولفان این کتاب در مراسم رونمایی بر لزوم مستند سازی تجربیات ارزشمند دوران شیوع کرونا تاکید کرد و گفت: نباید از مستند سازی تجربیات ارزشمند این دوران، غفلت کرد و در این کتاب سعی شده به این موارد پرداخته شد.

وی ادامه داد: دین در مواجهه با بیماری های واگیردار، مدیریت بیمارستانی، آینده پزشکی پساکرونا، فناوری دیجیتال، چالش های فراگیر در عرصه بالینی، سلامت روانی و چالش های نوپدید اخلاق پزشکی از جمله موضوعاتی است که در این کتاب به آنها پرداخته شده است.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی مدت تالیف این کتاب را ۷ ماه اعلام کرد و گفت: این کتاب ظرفیت تداوم را دارد که امیدواریم با حمایت ها این اقدام انجام شود.

نیکنام افزود: در حوزه کرونا و سلامت چند کتاب به چاپ رسیده است و ما در کتاب جستارهایی در سلامت و بحران کووید 19 در جمهوری اسلامی ایران سعی کردیم کار علمی تر در این زمینه انجام دهیم.

 

مطالعه مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن پاستوکووک انستیتو پاستور ایران منتشر شد

تاریخ: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

به گزارش روز شنبه ایرنا از وبدا، احسان مصطفوی افزود: چاپ و انتشار ۱۶ مقاله مرتبط با مراحل مختلف توسعه و مطالعات بالینی این واکسن نتایج مطالعه کارآزمایی بالینی مرحله سوم واکسن کرونای مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا (سوبرانا/ پاستوکووک)، در شماره جدید مجله بین المللی JAMA Network Open منتشر شده است.

وی ادامه داد: مجلات پزشکی جاما (JAMA network)، مجلاتی هستند که در حوزه پزشکی از سال ۱۸۸۳ از سوی انجمن پزشکی آمریکا منتشر می‌شوند. مجلات جاما یکی از مجلات پرمخاطب حوزه پزشکی به شمار می‌روند که دارای ۱۳ مجله اختصاصی هستند که JAMA Network Open یکی از آنها است. مجله JAMA Network Open از معتبرترین مجلات منتشر کننده کارآزمایی بالینی در دنیا است.

مصطفوی با بیان اینکه تاکنون ۱۶ مقاله از مطالعات مراحل مختلف توسعه و مطالعات بالینی واکسن‌های سوبرانا (پاستوکووک) منتشر شده است، خاطرنشان کرد: از این ۱۶ مقاله، ۶ مقاله از جمله مقاله اخیر با مشارکت نویسندگان ایرانی و کوبایی بوده است.

مزایای واکسن پاستوکووک

 

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران درباره مزایای واکسن پاستوکووک، گفت: واکسن‌های سوبرانا ۲ و سوبرانا پلاس در انستیتو فینلای کوبا توسعه یافته و تولید شده است و با نام‌های پاستوکووک و پاستوکووک پلاس در انستیتو پاستور ایران و پس از انتقال موفقیت ‌آمیز فناوری تولید می‌شوند. این واکسن مجوز تزریق را در کشورهای ایران، کوبا، بلاروس، مکزیک، نیکاراگوئه، و ونزوئلا کسب کرده است.

وی افزود: سوبرانا (پاستوکووک)، یک واکسن بر پایه پروتئین نوترکیب است. با شروع همه‌گیری کووید۱۹ که کشور با چالش تامین واکسن مواجه بود، مزیت بالقوه این واکسن، در تولید نسبتا سریع و مقرون به صرفه آن و پایداری آن در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد، در کنار اثربخشی بالا و بی خطری آن، یک مزیت رقابتی خوب برای این واکسن فراهم کرد. بر اساس مطالعات انجام شده، مجوز استفاده از این واکسن، به عنوان دُز یادآور همه واکسن‌های کشور هم صادر شد و این واکسن، علاوه بر بزرگسالان، قابلیت تزریق به سنین ۵ تا ۱۸ سال را هم در کشور دارد.

نتایج واکسن از نظر اثربخشی و بی­خطری در مطالعه اخیر

مصطفوی با اشاره به نتایج واکسن از نظر اثربخشی و بی خطری در مطالعه اخیر، تصریح کرد: مطالعه مرحله سوم بررسی اثربخشی و ایمنی واکسن های سوبرانا و سوبرانا پلاس (پاستوکووک و پاستوکووک پلاس در ایران)، در بهار و تابستان سال ۱۴۰۰ در هشت شهر کشور انجام شد. این مطالعه در بازه زمانی صورت گرفت که سویه دلتا در کشور غالب بود که هم از نظر تاثیری که بر واکسن‌ها می‌ گذاشت و باعث افت تاثیرگذاری واکسن‌ها می ‌شد، مورد توجه بود و هم از این نظر که این سویه به بیماری ‌زایی نسبتا شدید و بستری بالا منجر می‌شد.

وی افزود: در این مطالعه افراد ۱۸ تا ۸۰ سال داوطلب ایرانی مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس طراحی مطالعه، تا ۳۰ درصد داوطلبان این مطالعه می‌توانستند بیماری زمینه ‌ای داشته باشند و اهمیت آن این بود که واکسن قرار بود در جمعیت عمومی استفاده شود که درصدی از آنها مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای بودند و کارایی واکسن می‌توانست در برابر بیماری‌های زمینه‌ای و در سنین و گروه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد.

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران ادامه داد: مطالعه در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در شهر اصفهان آغاز شد و در شهریور آن سال، کدگشایی مطالعه برای ۶ شهری که ۲ دز واکسن سوبرانا۲ (پاستوکووک) را دریافت کرده بودند، (شهرهای اصفهان، همدان، بندرعباس، کرمان، ساری و بابل) انجام شد. درباره ۲ شهر یزد و زنجان نیز که سه دُز از واکسن را دریافت کرده بودند (۲ دز سوبرانا۲ و یک دز سوبرانا پلاس) در مهر ۱۴۰۰ کدگشایی انجام شد.

وی گفت: در این مرحله از کارآزمایی بالینی، ۲۳ هزار و ۹۵۹ نفر (۱۴ هزار و ۳۴۷ مرد و ۹ هزار و ۶۱۲ زن) وارد مطالعه شدند. میانگین سنی داوطلبین ۳۹ سال بود. حدود ۲۹ درصد داوطلبین دارای حداقل یک بیماری زمینه‌ای بودند. ۷۱ درصد سویه در گردش در تیر و ۹۵ درصد سویه در گردش در مرداد در افراد مبتلا به کووید۱۹ شرکت کننده در این مطالعه، از سویه دلتا بود.

 

وی در ادامه این گزارش، عنوان کرد: در افرادی که در روز ورود به مطالعه، تیتر سرمی مثبت ناشی از ابتلای قبلی به کووید۱۹ را نشان نداده بودند، افزایش چهار برابری تیتر سرمی در رژیم ۲ دُز در ۸۶ درصد افراد و در رژیم سه دُز در ۹۹ درصد افرادی که واکسن را دریافت کرده بودند اتفاق افتاده بود. در ۱۰۰ درصد افرادی که سه دُز واکسن را دریافت کرده بودند، آنتی بادی های خنثی کننده دیده شد.

مصطفوی با بیان اینکه در رژیم سه دُز، اثربخشی واکسن در پیشگیری از شکل‌های علامت ‌دار بیماری حدود ۶۵ درصد و در پیشگیری از بستری و شکل‌های شدید بیماری حدود ۹۷ درصد به دست آمد، که عدد بسیار قابل اطمینان و مناسبی است، افزود: عوارض جدی منتسب به واکسن درباره هیچ یک از سه دُز تزریقی این واکسن گزارش نشد. عوارضی هم که گزارش شد، بیشتر خفیف بود. شایع ‌ترین عارضه متعاقب تزریق دُز اول، درد محل تزریق بود که در حدود ۳۸ درصد داوطلبین مشاهده شد. بی‌حالی عمومی، سردرد و تب عوارض دیگری بود که گزارش شد. در تزریق دُز دوم و سوم واکسن عوارض باز هم خفیف ‌تر شد.

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه یک کمیته عالی پایش و ایمنی داده، متشکل از هشت متخصص از رشته های مختلف و نمایندگان سازمان غذا و دارو، مرکز مدیریت بیماری های واگیر و کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های علوم زیستی کشور، بر حسن انجام مطالعه و نتایج آن نظارت داشتند، گفت: لازم است فرصت را غنیمت بشمارم و از حمایت همه افرادی که برای انجام مطلوب این مطالعه کمک کردند، و به طور خاص کارکنان و مدیران دلسوز ۸ دانشگاه علوم پزشکی مطالعه، و داوطلبان مطالعه، تشکر کنم.

کارایی واکسن در کودکان

مدیر طرح کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا، در مورد کارایی واکسن در کودکان، تصریح کرد: در این مدت، مطالعه کارآزمایی بالینی این واکسن در کودکان هم انجام شد. نتایج این مطالعات، که منتشر شده است، نشان داده که بعد از تزریق دو دُز واکسن، افزایش چهار برابری تیتر آنتی‌بادی در ۹۹ درصد کودکان ۳ تا ۱۱ سال و ۹۳ درصد در کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال وجود داشته است. بر این اساس مجوز تزریق واکسن در کودکان بالای پنج سال هم برای این واکسن در کشور صادر شد.

استمرار کارایی این واکسن در برابر واریانت اُمیکرون

مصطفوی گفت: هر مطالعه آزمایشگاهی از کارایی واکسن ‌ها در برابر سویه‌های جدید، برای ارزیابی درست، نیاز به تایید در سطح جامعه نیز دارد. در ۲ مطالعه منتشر شده این واکسن، تیتر آنتی بادی خنثی سازی قابل قبول در برابر سویه اُمیکرون هم نشان داده شد. علاوه بر این، در مطالعه در سطح جمعیت، کارایی با محافظت قوی و بادوام این واکسن در افراد واکسینه شده در برابر بیماری های علامت دار و شدید ناشی از اُمیکرون نشان داده شده است.

پاستوکووک؛ دُز یادآور واکسن‌ های کشور

وی، پاستوکووک را دُز یادآور واکسن‌ های کشور عنوان و تصریح کرد: با توجه به ظهور واریانت‌¬ های جدید واکسن گریز و وجود شواهدی مبنی بر افت تدریجی سطح ایمنی حاصل از واکسیناسیون کووید۱۹، تزریق دُز یادآور بعد از چند ماه، بویژه برای واکسن‌ های مبتنی بر زیرساخت (پلتفرم) ویروس غیرفعال، حائز اهمیت است.

وی در این باره افزود: نتایج مطالعات در انستیتو پاستور ایران نشان داد که واکسن¬‌ پاستوکووک، می ¬‌تواند نقش مهمی در ادامه برنامه واکسیناسیون علیه این بیماری در کشور داشته باشد. تحقیقات همچنین نشان داده است که تزریق واکسن‌ های مربوط به دو زیرساخت متفاوت، باعث ایجاد ایمنی موثرتر و پایدارتر علیه ویروس عامل کووید۱۹ می‌ شود.

مصطفوی خاطرنشان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده تکمیلی در انستیتو پاستور ایران، واکسن پاستوکووک از اوایل تیر ۱۴۰۱ به عنوان دُز یادآور اول و دوم همه واکسن‌های استفاده شده در کشور، مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گرفت و در مراکز واکسیناسیون سراسر کشور مورد استفاده قرار گرفت.

وی گفت: در مطالعاتی که در کشور انجام شده، نشان داده شده است که میانگین آنتی ‌بادی متعاقب دریافت دُز یادآور واکسن پاستوکووک، در گیرندگان ۲ دُز اولیه واکسن سینوفارم، بیش از ۲۰ برابر افرادی بوده است که دُز یادآور سینوفارم را دریافت کرده بودند. در این مطالعه، درصد سروکانورژن (افزایش چهار برابری آنتی‌بادی نسبت به مقدار پایه) آنتی ‌بادی در گیرندگان دُز یادآور پاستوکووک هم بیش از سه برابر گروه دریافت ‌کننده واکسن سینوفارم بود. در مطالعه دیگری که بر روی داوطلبان گیرنده دو دُز اولیه واکسن آسترازنکا انجام شده است، نیز نشان داده شد که میزان افزایش تیتر آنتی بادی در گروه دریافت کننده واکسن کووید ۱۹ تولیدی انستیتو پاستور ایران بیش از ۲ برابر گروه دریافت کننده واکسن آسترازنکا است.

وی افزود: نتایج ارزیابی پایداری ایمنی حاصل در افرادی که سه دُز از واکسن ‌های تولیدی انستیتو پاستور ایران را دریافت کرده بودند، نشان داده است که ۶ ماه بعد از تزریق دُز سوم، کماکان پاسخ ایمنی قابل قبولی در افراد دریافت کننده حفظ شده بود.

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران گفت: این مطالعات نشان داده است که کارایی واکسن‌های کووید ۱۹ تولید مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا به عنوان دُز یادآور، در تحریک سیستم ایمنی به صورت معناداری، بالاتر از واکسن‌ های سینوفارم و آسترازنکا است. در این مطالعات مشخص شده که کارایی دُز یادآور واکسن‌ های پاستوکووک و پاستوکووک پلاس، مشابه یکدیگر بوده و عوارض جانبی خاصی نیز متعاقب تزریق آنها گزارش نشد.

انتقال دانش فنی تولید واکسن پاستوکووک

مصطفوی درباره انتقال دانش فنی تولید واکسن پاستوکووک عنوان کرد: انستیتو پاستور ایران قرارداد انتقال تکنولوژی ساخت واکسن پنوموکوک را با انستیتو فینلای کوبا چند سال پیش منعقد کرده بود. در روند اجرای این قرارداد و با شروع پاندمی کووید۱۹ و از آنجا که تکنولوژی ساخت این واکسن با واکسن کووید ۱۹ (سوبرانا، پاستوکووک) در مرحله کونژوگاسیون پروتئین استفاده شده در واکسن مشابه بود، انستیتو پاستور ایران قرارداد جدیدی برای انتقال تکنولوژی ساخت واکسن پاستوکووک منعقد نکرد و به صورت متمم قرارداد پنوموکوک کار را با طرف کوبایی پیش برد. در عین حال برای نخستین بار خط تولید این محصول از سلول های نوترکیب جانوری توسعه یافت و با نصب و راه اندازی دو بیوراکتور ۵۰۰ لیتری و کسب مهارت های لازم، اخذ دانش فنی کونژوگه کردن و فرمولاسیون به انستیتو پاستور ایران منتقل شد.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۶ میلیون دُز از این واکسن تولید و توزیع شده است و این آمادگی وجود دارد که در صورت اعلام نیاز وزارت بهداشت، مقدار بیشتری از این واکسن تولید و در اختیار مجموعه بهداشتی کشور قرار گیرد، تصریح کرد: محققان انستیتو پاستور ایران با همه توان و براساس استاندارهای بالا تلاش کردند که در این مدت، نگرانی مردم را با در دسترس قرار دادن یک واکسن اثربخش و بی خطر کم کنند. این افتخاری برای انستیتو پاستور ایران است که با همکاری انستیتو فینلای کوبا، چنین واکسنی را تقدیم ملت ایران کرده است. در این مدت، پیشینه بیش از یکصد سال فعالیت انستیتو پاستور ایران در حوزه تولید واکسن های مختلف، آرامش و خاطر امن را برای مردم ایجاد کرد که با خیال راحت بتوانند از این واکسن و واکسن های مشابه تولیدی این انستیتو استفاده کنند و امیدواریم بتوانیم همچنان در راه خدمت به مردم عزیر کشورمان گام برداریم.

ادامه مطلب ....

آخرین بروزرسانی: 1402/07/04

سیستم چت آنلاین