برگزاری جشن پژوهش و فناوری انستیتو پاستور ایران

جشن پژوهش و فناوری انستیتو پاستور ایران با ارائه گزارش از فعالیت های یکساله انستیتو پاستور ایران و تقدیر از برگزیدگان در تاریخ 3 دی ماه در تالار شهید مدرس برگزار گردید.

در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، آقای دکتر رحیم سروری رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به قدمت ۱۰۲ ساله انستیتو پاستور ایران از روسای قبلی که با مدیریت و برنامه‌ریزی سنجیده موجبات ارتقاء انستیتو را فراهم نمودند تشکر نمود. ایشان برنامه همفکری و تجلیل از روسای سابق انستیتو را از اولویت های این موسسه دانست و گفت برای جلسه امروز از آقایان دکتر مصطفی پورتقوی، دکتر مرتضی آذرنوش، دکتر احد میلانی نیا و دکتر محمدرضا زالی دعوت شده بود که توفیق دیدار بعضی از این عزیزان به دلیل کسالت و یا مشغله کاری فراهم نشد.

ایشان در بخش دیگری از صحبت هایشان در خصوص تغییرات آب و هوایی و تغییر محیط زیست و کاهش منابع آب، غذا و انرژی هشدار دادند که انتظار است محققان انستیتو پاستور ایران و کشور هم برای این چالش ها برنامه داشته باشند. دکتر سروری همچنین با اشاره به زحمات فراوانی که برای کنترل بیماری کووید-۱۹ و ساخت واکسن، طراحی و توسعه کیت های تشخیصی و تعیین واریانت های ویروس در انستیتو پاستور ایران اتفاق افتاد، اهتمام جدی محققین این انستیتو را ارج نهاد و گفت ما باید برای توسعه اقتصاد مرتبط با فناوری های نوین (دارو، واکسن و فراورده های بیولوژیک) برنامه داشته باشیم و در این رابطه آینده نگری داشته باشیم تا از دنیا عقب نمانیم.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان پژوهش را شالوده کار انستیتو پاستور ایران دانستند و گفتند در بازآرایی ساختار و ماموریت ها باید به انجام پژوهش های بین المللی، ماموریت محور و پژوهش های برای تولید به عنوان اولویت‌های انستیتو پاستور ایران توجه شود. دکتر سروری همچنین تعارض منافع را از چالش‌های کار تحقیق و تولید دانستند.

دکتر سروری در ادامه با عنوان اینکه آموزش به عنوان یک الزام توسعه در انستیتو پاستور ایران است به کشور سنگاپور اشاره نمودند که با برنامه ریزی و آموزش جزء کشور های برجسته علمی شده است و فرمودند هدایت ما باید به سمت دوره های بین الملل باشد.

در ادامه آقای دکتر صالحی وزیری، معاون تحقیقات، فناوری و آموزش به ارائه گزارش مبسوطی از فعالیت های مدیریت های پژوهش، فناوری، خدمات تخصصی و آموزش انستیتو پاستور ایران پرداخت. ایشان با اشاره به اینکه در پژوهش تاکید بر پژوهش های با تاکید بر بیماری های عفونی و فناورانه و تولید محور است گفت در حوزه خدمات تخصصی، خدمات منحصر به فردی در انستیتو پاستور ایران برای تشخیص و کنترل بیماری ها ارائه می‌شود. دکتر صالحی وزیری با اشاره به فعالیت‌های انستیتو پاستور ایران با وجود چالشهای تحریم به همکاری‌های بین‌المللی و انتشار مقالات محققین انستیتو پاستور ایران که روند صعودی داشته اند، اشاره کرد و عنوان نمود که پژوهش زیربنای فعالیت‌های انستیتو است که باید از نظر کمی و کیفی آن را ارتقا دهیم. ایشان تاکید کرد که ما از طرح‌های فناورانه و تجاری‌سازی حمایت می کنیم. دکتر صالحی وزیری با توضیحی در مورد فعالیت های انجام شده در دوران پاندمی کرونا، تشخیص واریانت های مختلف، ساخت کیت های تشخیصی و آموزش مجموعه آزمایشگاه ها، راه اندازی شبکه تشخیصی CCHF و آبله میمونی را از دیگر فعالیت های انستیتو پاستور ایران دانست و یادآور شد با راه اندازی سیستم NGS توانستیم خدمات خود را به نظام سلامت ارتقا دهیم.

دکتر صالحی وزیری در ادامه گزارشی از روند انتخاب برگزیدگان جشنواره پژوهش ارائه نمود که در پایان برنامه از آنها تقدیر گردید.

همچنین در این برنامه کلیپی از روسای اسبق انستیتو پاستور ایران آقایان دکتر مصطفی پورتقوی و دکتر مرتضی آذرنوش پخش گردید که مورد استقبال همکاران قرار گرفت و از سال ها خدمت آقای دکتر سعید بوذری معاون سابق تحقیقات و فناوری انستیتو با پخش کلیپی تقدیر گردید.

 اسامی برگزیدگان جشنواره

در این مراسم از آقای دکتر سید داور سیادت به عنوان  استاد برگزیده، آقایان دکتر مهدی پریان نوغانی، دکتر مهدی بهدانی و دکتر امیر قائمی به عنوان  دانشیار برگزیده، آقایان دکتر فرزاد بادمستی، دکتر کامران پوشنگ باقری و دکتر صابر اسمعیلی به عنوان استادیار برگزیده، آقایان دکتر نصیر محجل کفشدوز، دکتر ابوالفضل فاتح،  دکتر احسان مصطفوی و خانم دکتر سنا عیب پوش به عنوان برگزیدگان با بالاترین ضریب تاثیر (IF)،  آقای جواد واعظ برزانی به عنوان تولیدگر برتر، خانم دکتر دلارام درود به عنوان  فناور برتر، آقای دکتر رضا جلالی راد به عنوان مؤلف برگزیده، آقایان دکتر رحمان شکری، دکتر امیر امان زاده و خانم ها دکتر شادی آقامحمد، فاطمه سخائی، مینا لطیفیان و دکتر مریم اسمعیلی به عنوان پژوهشگر غیرهیات علمی برگزیده تقدیر شد.

همچنین از ارتقای آقایان دکتر رضا آهنگری کهن، دکتر سید محمد اطیابی، دکتر سعید رضا نداف دزفولی و خانم دکتر زهرا زمانی به مرتبه استادی  و خانم ها دکتر آذر تحقیقی، دکتر دلارام درود، دکتر فاطمه کاظمی لمعه دشت و آقای دکتر ناصح ملکی راواسان به مرتبه دانشیاری و خانم دکتر عصمت میراب زاده اردکانی به مرتبه استادیاری تجلیل شد.

لازم به ذکر است که بر اساس آیین نامه مربوطه، محققانی که در دو سال گذشته در هر کدام از رده های فوق برگزیده شده بودند، امکان انتخاب مجدد به عنوان برگزیده در همان رده را ندارند. 

همچنین در این برنامه کلیپ هایی به جهت تجلیل از زحمات آقای دکتر سعید بوذری، معاون سابق تحقیقات، فناوری و آموزش انستیتو و بزرگداشت دو نفر از روسای اسبق انستیتو (آقایان دکتر مصطفی پورتقوی و دکتر مرتضی آذرنوش) نمایش داده شد.

 

کلمات کلیدی
احسان مشایخی
نویسنده :

احسان مشایخی

فیلم ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

سیستم چت آنلاین