گردهمایی گروه ابتکار تولید واکسن شبکه پاستور در ریودوژانیرو: گامی برای تولید عادلانه واکسن

در روزهای ۳۰ و ۳۱ تیرماه ۱۴۰۵، گردهمایی دو‌روزه گروه ابتکار تولید واکسن شبکه پاستور در شهر ریودوژانیرو برزیل و با میزبانی بنیاد فیوکروز-بیومانگینوس برگزار شد. این رویداد علمی، ۱۳ مؤسسه عضو شبکه پاستوراز آفریقا، آسیا، اروپا و قاره آمریکا را در کنار شرکای راهبردی، از جمله CEPI و IVI گردهم آورد. همچنین، دو مرکز جدید از پاناما (CRIVB) و آرژانتین (Sinergium Biotech) به این گروه پیوستند. مرکز پاناما مرکز پیشرفته BSL-2 به مساحت ۱۴۰۰ متر مربع را به شبکه می‌آوردو مرکز آرژانتین نیز با توانایی تولید در مقیاس بالا، به تقویت این شبکه کمک می‌کند.در طی این رویداد، بنیاد فیوکروز که به عنوان قطب mRNA آمریکای لاتین انتخاب شده است، از پلتفرم دوگانه خود شامل واکسن‌های معمولی مبتنی بر mRNA و واکسن‌های خودتکثیرشونده مبتنی بر RNA رونمایی کرد و اعلام نمود که در انتظار دریافت تأیید مراحل کارآزمایی بالینی فاز یک آن می باشد.

در انتها، شرکت‌کنندگان سه پروژه مشترک را در اولویت قرار دادند: واکسن لیشمانیوز(با پلتفرمmRNA/saRNA )، واکسن جهانی آنفلوانزا (با هدف مقابله با سویه‌های H5 وH9 ) و واکسن mRNA برای سل (پرایم/بوست BCG ). همچنین، اعلام گردید که مذاکرات با شرکت PT Bio Farma در اندونزی برای عضویت احتمالی در آینده در حال پیشرفت است. در این گردهمایی، خانم دکتر طاهره صادقچه (رئیس اداره کنترل کیفیت مجتمع تولید و پژوهش) و خانم دکتر فهیمه باقری‌امیری (رئیس بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی) از انستیتو پاستور ایران، با حمایت مالی شبکه پاستور به این گردهمایی دعوت شدند و در آن به تشریح توانمندی‌های تولیدی و پژوهشی موجود در این مؤسسه پرداختند تا زمینه برای مشارکت های احتمالی در پروژه‌های آینده گروه ابتکار تولید واکسن شبکه پاستور فراهم آید.

شبکهٔ پاستور، اتحادی متشکل از ۳۲ مؤسسه در ۲۵ کشور، با بیش از ۵۰ آزمایشگاه مرجع و۱۷ مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت است. گروه ابتکار تولید واکسن برای پر کردن شکاف‌های حیاتی در دسترسی و تولید واکسن توسط شبکه پاستور در سال ۲۰۲۴ راه اندازی شده است. این اکوسیستم مشارکتی و خودپایدار، ۱۳ مؤسسهٔ عضو را از آفریقا (الجزایر، سنگال، مراکش، تونس)، آسیا (ایران، ویتنام و کرهٔ جنوبی)، اروپا (یونان، فرانسه با شعبات پاریس و لیل) و قارهٔ آمریکا (فیوکروز/بیو-مانگینیوس برزیل) گرد هم آورده است. گروه ابتکار تولید واکسن با هماهنگ‌سازی رویه‌ها، تسریع انتقال فناوری و ترویج عملیات مشترک، در پی تقویت حاکمیت منطقه‌ای و دسترسی عادلانه، و در عین حال تحکیم امنیت بهداشت عمومی جهانی از طریق رهبری محلی است.

پیوند خبر در شبکه پاستور: https://pasteur-network.org/news/pasteur-network-vaccine-manufacturing-initiative-meeting-building-vaccine-sovereignty-rio-de-janeiro-21-22-july-2026/ 

 

کلمات کلیدی
علیرضا پسیانی
نویسنده :

علیرضا پسیانی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
آخرین به روز رسانی: 1405/04/31 09:32