پنج پژوهشگر انستیتو پاستور ایران در ردیف محققان دو درصد دنیا
تعدادی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد با استفاده از دادههای پایگاه اسکوپوس معیاری به نام «شاخص استنادی مرکب» ابداع نموده اند و نسبت به ارزیابی تولیدات علمی محققان دنیا اقدام کرده اند که در ایران به عنوان فهرست دانشگاه استنفورد شناخته می شود. اساس این فهرست، ارائه مجموعهای از سنجههای استنادی استاندارد شده برای ارزیابی تاثیر استنادی دانشمندان در رشتهها و حوزههای علمی مختلف در سطح جهان است. شاخص استنادی مرکب، مجموعهای از چند شاخص استنادی مجزا است که مبتنی بر تعداد استنادات دریافتی مقالات دانشمندان و جایگاههای نویسندگی آنها (الگوی هم-نویسندگی) و شاخص اچ ایندکس میباشد. این فهرست دربرگیرنده نویسندگان پراستناد براساس شاخص استنادی مرکب و جزو دو درصد پراستناد میباشد.
بر اساس داده های این پایگاه داده، که دامنه پوشش آن مقالات منتشر شده از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۲ میباشد، و در اکتبر ۲۰۲۲ منتشر شده است، ۵ نفر از محققان فعلی انستیتو پاستور ایران شامل خانم ها دکتر اعظم بوالحسنی و دکتر پروانه مهربد و آقایان دکتر محمدعلی شکرگزار، دکتر مهدی فرخی و دکتر احسان مصطفوی در لیست دانشمندان ۲ درصد برتر قرار گرفته اند.
لازم به ذکر است که دکتر رحیم سروری، رییس انستیتو پاستور ایران با اهدای تقدیرنامه ای از تلاش های این محققین تجلیل بعمل آوردند.
در متن این تقدیرنامه آمده است:
"دستیابی به توسعه علمی و رسیدن به جایگاه عالی و داشتن کشوری توانا در تولید علم، جز در گرو تلاش ها و خلاقیت دانشمندان و محققین کشور در تمامی عرصه های پژوهش و فناوری میسر نمی شود. تکریم از عالمان و صاحبان اندیشه و خرد، امری است شایسته که ریشه در فرهنگ غنی ایران اسلامی دارد. لذا اینجانب لازم می دانم سپاس بیکران خود را به اعتبار انتخاب جنابعالی به عنوان دانشمندان 2 درصد برتر جهان ابراز نموده و برای شما و سایر همکاران ارزشمند انستیتو پاستور ایران آرزوی سلامتی و توفیقات متواتر داشته باشم"
نظر دهید