وزیر بهداشت در بازدید از انستیتو پاستور ایران: انستیتو پاستور ایران یکی از هویت های تاریخی و از افتخارات نظام سلامت کشور است

دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه آقایان دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی، دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری، و دکتر عباس شیراوژن، معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، در تاریخ 30 شهریورماه در دیدار از مجتمع تولیدی، تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران از مراحل ساخت و تکمیل پروژه های زیرساختی و ملی واکسن های پلی ساکاریدی (پنوموکوک) و کزاز، پروژه ساختمان در دست احداث "سلمان فارسی" و آزمایشگاه با سطح ایمنی 3 (BSL3)، و خطوط تولید واکسن ها و فراورده های نوترکیب برپایه سلول جانوری و هاری انستیتو پاستور ایران بازدید نمودند.

دکتر عین اللهی، وجود انستیتو پاستور ایران را دارای اهمیت راهبردی و استراتژیک برای کشور دانست. ایشان تاکید کرد که این موسسه بیش از یک قرن خدمات ماندگاری به نظام سلامت کشور انجام داده است که در حافظه مردم ایران باقی مانده است. ایشان افزود که یکی از بزرگترین سرمایه های انستیتو پاستور ایران، نیروی انسانی متخصص و با تجربه و اعتمادی است که مردم به این مجموعه دارند. وزیر بهداشت تاکید کرد که انستیتو پاستور ایران یکی از هویت های تاریخی و از افتخارات کشور است و ما باید این هویت را حفظ کرده و ارتقا دهیم. وزیر بهداشت افزود: داشتن هویت، باعث خودباوری و پیشرفت می شود و انستیتو پاستور ایران به تنهایی دارای هویتی است که بیش از یک قرن قدمت دارد. ایشان افزود: انستیتو پاستور ایران مربوط به همه مردم ایران است و هویتی ملی و مردمی دارد.

وزیر بهداشت با بیان این که پروژه زیرساخت تولید واکسن های پلی ساکاریدی از سال گذشته در انستیتو پاستور ایران آغاز شده است، اظهار داشت: کار احداث این مرکز تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم تا سال آینده شاهد بهره برداری از آن باشیم، زیرا واکسن‌ یک محصول راهبردی است و باید در تولیدات آن خودکفا باشیم.

دکتر عین اللهی در خصوص پروژه ساختمان در دست احداث "سلمان فارسی" در این مجتمع نیز گفت: کار ساخت پروژه سلمان فارسی که علاوه بر یک مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی دارای بخش‌های اداری نیز خواهد بود در ۴ بلوک و ۲۴ هزار متر مربع از سال ۹۶ شروع شده و تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. ایشان افزود: برای تکمیل و تجهیز این پروژه که پس از اتمام، میزبان بخش زیادی از کادر تخصصی، اداری انستیتو پاستور ایران خواهد بود به ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

در این دیدار وزیر بهداشت از تلاش های محققان انستیتو پاستور ایران برای توسعه و ارتقای زیرساخت های تولید واکسن قدردانی نمود.

دکتر رحیم سروری، رییس انستیتو پاستور ایران، نیز در این دیدار، ضمن مروری بر تاریخچه فعالیت های انستیتو پاستور ایران، گزارشی از فعالیت های این موسسه در دولت سیزدهم ارائه نمود. ایشان گفت که انستیتو پاستور ایران علاوه بر تولید واکسن و فراورده های بیولوژیک، پاسخگوی کشور برای تشخیص هر عامل عفونی ناشناخته می باشد و از این نظر هم یک بازوی مهم برای نظام سلامت کشور محسوب می شود. ایشان تاکید کرد که عضویت در شبکه بین المللی پاستور یک ظرفیت بین المللی مهم برای انستیتو پاستور ایران می باشد و در عین حال، مطالعات میدانی برای پایش بیماری های واگیر یکی از وظایف منحصر به فرد انستیتو پاستور ایران در طول دوره فعالیت بوده است. دکتر رحیم سروری گفت که محققان انستیتو پاستور ایران، فعالیت های ماموریت محور را دنبال می نمایند و در عین حال در شاخص هایی نظیر تعداد مقاله به ازای عضو هیات علمی رتبه اول را در مقایسه با دانشگاه های علوم پزشکی کشوری دارا هستند.

رییس انستیتو پاستور ایران، اجرای مهارت آزمایی تشخیص مولکولی کووید 19 و هدایت بیش از 500 آزمایشگاه دولتی و خصوصی، استمرارپایش واریانت های ویروس SARS-COV-2، راه اندازی شبکه آزمایشگاهی تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو در کشور، راه اندازی اولین آزمایشگاه آبله میمونی در کشور و تشکیل شبکه آزمایشگاهی این بیماری، راه اندازی شبکه تشخیص مولکولی لپتوسپیروز و آغاز مطالعات پایه اپیدمیولوژی برای توسعه واکسن پنوموکوک را از دیگر فعالیت های این موسسه در دولت سیزدهم اعلام کرد.

لازم به ذکر است که پروژه زیرساخت تولید واکسن های پلی ساکاریدی، با حدود 12 هزار مترمربع اتاق تمیز (کلین روم) بزرگترین خط تولید متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تولید واکسن های با تکنولوژی پوششی (تولید واکسن های پنوموکوک، مننژیت، ...) می باشد. انستیتو پاستور ایران در قالب قراردادهای منعقد شده با دارندگان دانش فنی مطرح دنیا، تکنولوژی تولید این واکسن ها را در کشور توسعه خواهد داد تا موجب ارتقای برنامه ایمن سازی کشور گردد. انستیتو پاستور ایران بر پایه دانش علمی و فنی و تجربه های ارزنده سالیان گذشته به جهت ایفای نقش سازنده تر در پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر در زمینه گسترش سبد محصولات، برنامه ریزی و فعالیت می نماید و افزایش کمی و کیفی مستمر محصولات از جمله واکسن ها از جمله سیاست های دائمی این موسسه می باشد.

با اضافه شدن ظرفیت آزمایشگاه با سطح ایمنی 3 (BSL3)، که بزرگترین نمونه آزمایشگاه تشخیصی مشابه در کشور خواهد بود، امکان انجام تحقیقات پیشرفته و تشخیص عوامل عفونی پرخطر و ایجاد کننده بیماری های نوپدید و بازپدید در انستیتو پاستور ایران فراهم خواهد شد تا نظام سلامت کشور بتواند با توان و ظرفیت بیشتری در اپیدمی های مشابه کرونا، پاسخگوی نیاز جامعه باشد.

انستیتو پاستور ایران از سال 1299 در کنترل اپیدمی بیماری های واگیر نظیر آبله، وبا، طاعون، حصبه، هاری، هپاتیت، و تب های راجعه در کشور نقش مهمی داشته و از در طول بیش از یک قرن فعالیت خود، با تولید واکسن هایی نظیر آبله، وبا، ب ث ژ، هاری و هپاتیت نقش به سزایی در ارتقای سطح سلامت مردم ایران ایفا نموده است. تولید و تحویل بیش از 15 میلیون دوز واکسن کووید 19، تامین نیاز سالیانه کشور به واکسن های ب ث ژ و هپاتیت ب، تولید انحصاری فراورده ضد سرطان پاستوسیس، تولید و تامین بخشی از نیاز کشور به محلولهای تزریقی، تولید کیت های تشخیصی و کمک به کنترل بیماری هاری از طریق تولید واکسن هاری دامی، دارا بودن 12 آزمایشگاه مرجع کشوری، و ظرفیت منحصر به فرد پژوهشی و فناوری، از جمله فعالیتها و شاخص های مهم انستیتو پاستور ایران می باشد.

انعکاس خبر در وبدا، ایرنا، باشگاه خبرنگاران جوان و خبرگزاری صدا و سیما

کلمات کلیدی
احسان مشایخی
نویسنده :

احسان مشایخی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
آخرین بروزرسانی: 1402/06/30 22:53

سیستم چت آنلاین