معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بازدید از انستیتو پاستور ایران: حمایت از تحقیقات پاسخگو و برنامه محور؛ توسعه تعاملات با انستیتو پاستور ایران در دوره جدید
در بازدید دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، که در تاریخ 16 مهرماه انجام شد، ایشان از نزدیک در جریان فعالیت های انستیتو پاستور ایران قرار گرفت و بر توسعه همکاری و تعاملات بین انستیتو پاستور ایران و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد.
در آغاز این نشست دکتر رحیم سروری، رییس انستیتو پاستور ایران ضمن تبریک ایام ماه مبارک ربیع الاول، بیان کردند انستیتو پاستور ایران تلفیقی از دانشگاه و پژوهشگاه و مرکز تولیدی و خدماتی است که در عرصه های مختلف نظیر تولید و تشخیص و کنترل بیماری های واگیر بازوی مهم نظام سلامت می باشد. دکتر سروری بر لزوم توسعه همکاری با معاونت تحقیقات وزارت بهداشت برای انجام مطالعات ماموریت محور تاکید نمودند و توسعه تعاملات بین المللی را مخصوصا در حوزه تحقیقات و آموزش را به عنوان یک راهبرد انستیتو مطرح کردند.
دکتر احسان مصطفوی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل انستیتو پاستور ایران هم در این جلسه، گزارشی از عملکرد انستیتو پاستور ایران در دوره بیش از یکصدسال فعالیت ارائه نمود. دکتر مصطفوی بیان کرد که انستیتو پاستور ایران در دوران اپیدمی هایی نظیر آبله، وبا، حصبه، طاعون و اخیرا کووید19 نقش ملی خود را ایفا نموده است و با تولید واکسن های متعدد، در پیشگیری از بیماری های واگیردار در کشور نقش اساسی داشته است.
در ادامه دکتر مصطفی صالحی وزیری، معاون تحقیقات، فناوری و آموزش انستیتو پاستور ایران، برنامه های حال حاضر حوزه تحقیقات و فناوری انستیتو پاستور ایران را بیان نمود. ایشان مطرح نمود که فعالیت های اکثر بخش های انستیتو پاستور ایران تلفیقی از فعالیت های تحقیقاتی، آموزشی و خدماتی است. دکتر صالحی وزیری گفت که انستیتو پاستور ایران نشان داده است که در بحران های سلامتی کشور، همراه و مشاور امین وزارت بهداشت است و انتظار است بتوانیم جایگاه علمی این انستیتو را با همکاری معاونت تحقیقات وزارت بهداشت روز به روز توسعه دهیم.
دکتر دلارام درود، معاون تولید انستیتو پاستور ایران، هم گزارشی از فعالیت های تولیدی و فناوری های منجر به تولید انستیتو پاستور ایران ارائه نمودند. ایشان در مورد واکسن پاستوکووک مطرح نمود که انتقال دانش تولید این واکسن در کمتر از یکسال، یک رکورد در حوزه تولید واکسن محسوب می شود. دکتر درود در مورد موضوع تولید و انتقال دانش واکسن های پنوموکوک و روتاویروس هم توضیحاتی را ارائه نمود.
در ادامه، دکتر رسول یاراحمدی، سرپرست مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات، ضمن بیان توضیحاتی در مورد فعالیت های اداره توسعه و هماهنگی تحقیقات، گفت که علاوه بر ارزیابی کیفی، باید به ارزیابی کمی فعالیت های مراکز تحقیقاتی هم توجه داشت و در همه فعالیت های باید اسناد بالادستی مدنظر باشد.
دکتر حمیدرضا بنفشه، سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت هم در این نشست ضمن تشکر از فراهم شدن شرایط این نشست مطرح نمود باید سعی کنیم رابطه انستیتو پاستور ایران و معاونت تحقیقات وزارت بهداشت روز به روز تقویت شود و باید از پتانسیل های انستیتو پاستور ایران استفاده بهتری صورت گیرد. ایشان با تاکید بر آنکه وزارت بهداشت از انجام پروژه های تولید محور حمایت می نماید مطرح نمود که واحدهای فناور متعددی در مرکز رشد انستیتو پاستور ایران ثبت شده است که باید بیش از پیش مورد پایش از نظر فعالیت هایشان قرار گیرند.
دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت هم در این نشست تاکید نمود که تولید علم و فناوری یکی از سیاست های اصلی حوزه تحقیقات کشور است و در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی مصمم هستیم که حمایت های خود را از انستیتو پاستور ایران بیشتر کنیم. دکتر پناهی گفت سیاست ما در قبال دانشگاه های علوم پزشکی کشور و فناوران، حمایت از فناوری منجر به تولید است و این موضوع با کمک به انستیتو پاستور ایران جهت حمایت از هسته های فناور و فناوران اجرایی می تواند عملیاتی شود. ایشان بر عدم موازی کاری در تولید، مخصوصا واکسن های وظیفه محور، توسط سایر شرکت ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور تاکید داشت. دکتر پناهی گفت انستیتو پاستور ایران باید بازوی تولیدی و تحقیقاتی وزارت بهداشت باشد و ما از تحقیقات پاسخگو، برنامه محور و بر پایه عدالت و اخلاق حمایت می کنیم. ایشان همچنین تاکید کرد با توجه به پتانسیل های موجود در انستیتو، انتظار است آموزش و تحقیقات در انستیتو با رویکرد مهارت آموزی به قوت دنبال شود.
در این جلسه، تعدادی از مدیران گروه های تحقیقاتی هم نظرات خود را در مورد موضوعات نشست مطرح نمودند.
لازم به ذکر است که این نشست با حضور مدیران ارشد معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، مدیران گروه های تحقیقاتی انستیتو و مدیران حوزه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در محل سالن ابن سینا انستیتو پاستور ایران برگزار شد و در پایان نشست، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن بازدید از یکی از بخش های تحقیقاتی، از نزدیک در جریان توانمندی های انستیتو قرار گرفت.
نظر دهید