سمینار حضوری و وبینار نشست علمی متاپنوموویروس انسانی، بالین، آزمایشگاه و زمینه های تحقیق و توسعه 3بهمن 1403
سمینار حضوری و وبینار نشست علمی متاپنوموویروس انسانی، بالین، آزمایشگاه و زمینه های تحقیق و توسعه 3بهمن 1403
متاپنوموویروس انسانی (HMPV) اولین بار در سال 2001 توسط ویروس شناسان هلندی از طریق بررسی نمونه های بالینی کودکانی که مشکوک به عفونت با ویروس RSV بودند، کشف شد. تجزیه و تحلیل گذشته نگر داده های سرولوژیکی نشان داد که این ویروس حداقل 50 سال قبل از کشف آن در گردش بوده است وهمه کودکان تا سن 5 سالگی به این ویروس مبتلا می شوند. متاپنوموویروس انسانی یک تهدید جدید نیست، بلکه یک ویروس شناخته شده است که چندین دهه است که در گردش بوده و اکثر افراد نسبت به آن مصونیت دارند. این ویروس باعث اپیدمی های فصلی منظم سالانه می شود، شبیه به ویروس آنفولانزا و RSV و فصل شیوع آن اواخر زمستان تا اوایل بهار است.
متاپنوموویروس انسانی می تواند باعث بیماری تنفسی فوقانی و تحتانی در افراد در هر سنی شود، به ویژه در میان کودکان خردسال، بزرگسالان مسن تر و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. اکثر افراد آلوده به hMPV علائم خفیف نشان میدهند در حالی که برخی از موارد را می توان با برونشیت یا ذات الریه در بیمارستان بستری کرد. بزرگسالان بالای 65 سال و افرادی که مشکلات تنفسی یا سیستم ایمنی ضعیف دارند نیز ممکن است علائم شدیدی داشته باشند. در این سمینار یکروزه اساتید محترم در خصوص تاریخچه کشف ویروس، خصوصیات بیولوژیکی و روند تکاملی ویروس، روشهای شخیص آزمایشگاهی، اپیدمیولوژی و اهمیت بالینی عفونت ویروسی، رفتارهای غیر عادی ویروس و آمادگی در برابر آن سخنان مبسوطی بیان نمودند.
دبیر همایش خانم دکتر فاطمه فتوحی و اعضای کمیته علمی خانم دکتر امیتیس رمضانی، آقای دکتر امیر قائمی خانم دکتر فاطمه فتوحی بودند.
نظر دهید