حضور انستیتو پاستور ایران در اجلاس سالانه شبکه پاستور

حضور انستیتو پاستور ایران در اجلاس سالانه شبکه پاستور
 
اجلاس سالانه شبکه پاستور یا PNAM در سال ۲۰۲۴ که به ‌طور مشترک با بنیاد اوسوالدو کروز (فیوکروز) سازماندهی شده است، از ۲۱ تا ۲۴ اکتبر (برابر ۳۰ مهر الی ۳ آبان) در شهر ریودوژانیرو در برزیل برگزار می گردد. این رویداد معتبر، فرصتی برای گردهمایی و تبادل نظر رهبران و کارشناسان سراسر شبکه پاستور و فراتر از آن، را فراهم می آورد تا به یافتن بهترین راههای مبارزه با چالش‌های کنونی بهداشت جهانی بپردازند.
شبکه پاستور ائتلافی از بیش از۳۰ مؤسسه است که نقشی حیاتی در مقابله با تهدیدات بهداشت جهانی از طریق ارتقای علم، نوآوری و بهداشت عمومی دارد. نقطه قوت متمایز این شبکه، تنوع و دامنه جغرافیایی وسیع آن است که شامل ۲۵ کشور در ۵ قاره بوده که آن را از هم‌ افزایی علمی و تخصصی یک جامعه پویا بهره مند می نماید. از جمله موضوعات کلیدی این نشست در سال جاری، آمادگی در برابر اپیدمی‌های آینده، بیماری‌های حساس به آب و هوا، نوآوری‌در تشخیص بیماریهای نو پدید و باز پدید، همکاری در تولید واکسن‌ها و نقش هوش مصنوعی در تحقیقات بهداشتی می باشند.
 
آقای دکتر رحیم سروری، رئیس انستیتو پاستور ایران و آقای دکتر فریبرز بهرامی سرپرست امور بین الملل، در این اجلاس شرکت نموده اند. در روز اول این نشست، آقای دکتر سروری با برگزاری مذاکرات سازنده با همتایان خود در موسسات عضو شبکه پاستور، امکان گسترش  همکاری‌های بین‌المللی با موسسات عضو کشور های فرانسه، ویتنام، تونس و کره جنوبی در حوزه تولید، تحقیق و آموزش برای مبارزه و پیشگیری از بیماری‌های مشترک عفونی را بررسی نمودند. همچنین در تداوم مذاکرات و بازدیدهای گذشته از مراکز تحقیقی دو موسسه، برنامه عملیاتی همکاری با تقویم منظم بین انستیتو پاستور سنت پیترزبورگ در روسیه و انستیتو پاستور ایران رسماً به امضای دو رییس موسسه رسید که می‌تواند افق‌های جدیدی را در عرصه تحقیق، آموزش و انتشارات علمی مشترک فراهم آورد.
 
در نشست بخش اختصاصی اجلاس مذکور در زمینه  تولید واکسن، آقای دکتر سروری ضمن تشکر از شبکه پاستور و میزبانان برزیلی، به تشریح ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید واکسن، دارو و مواد بیولوژیک پرداختند. در این سخنرانی، ضمن معرفی جمع تولیدات انستیتو پاستور ایران و انواع محصولات موجود ایشان متذکر گردیدندکه با توجه به شرایط خاص جهانی در زمان شیوع بیماری کوید-۱۹ و مرگ و میر بالای هموطنان، جمهوری اسلامی ایران با استفاده از توانایی های انستیتو پاستور و شش موسسه و شرکت های دانش بنیان و دولتی، موفق به تولید واکسن و جلوگیری از مرگ انبوه هموطنان شد. همچنین تولید واکسن «پاستوکووک» و مقابله قوی کشور در برابر پاندمی کرونا مورد تأکید قرار گرفت. آقای دکتر سروری همچنین به معرفی تولیدات فعلی، شامل واکسن‌ها، محلول‌های تزریقی، آنتی‌ژن‌ها و کیت‌های تشخیصی، پرداختند. ایشان تأکید کردند که شبکه پاستور به‌ عنوان یک خانواده بزرگ علمی باید در برابر نیازهای مردم حساس بوده و پاسخگو باشد. بدین سان، انستیتو پاستور ایران آماده همکاری در زمینه صادرات و حتی تولید مشترک محصولاتی است که به حفظ و ارتقاء سلامتی مردم کمک خواهد کرد.
 
 ادامه فعالیت ها و دستاوردها در روز های آتی اطلاع رسانی خواهد گردید.
کلمات کلیدی
علیرضا پسیانی
نویسنده :

علیرضا پسیانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
آخرین بروزرسانی: 1403/08/02 16:31

سیستم چت آنلاین