تقدیر از انستیتو پاستور ایران در جشنواره علوم پزشکی رازی با حضور رییس جمهور

با حضور رئیس جمهور و وزیر بهداشت، بیست و هشتمین جشنواره علوم پزشکی رازی در تاریخ ۳ بهمن ماه ۱۴۰۱ در سالن بین المللی همایش های رازی برگزار گردید. در این جشنواره از محققان، مخترعان، پژوهش های برتر، پژوهش های محصول محور، مراکز برتر تحقیقاتی و رشد، موسسات واکسن ساز و نشریات و شرکت های برتر دانش بنیان تقدیر گردید. 

در این مراسم، از آقای دکتر رحیم سروری رئیس انستیتو پاستور ایران نیز به دلیل تلاش های محققان و تولیدگران این موسسه در تولید واکسن پاستوکووک با اهدای لوح و جایزه تقدیر شد.

در این نشست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رجب گفت: این نشستی نمادین برای قدردانی از خدمتگزاران بخش سلامت و درمان است و بنده صمیمانه سپاسگزار همه فعالان این بخش هستم.

رئیس جمهور افزود: دانشمندان و پژوهشگران ما در بخش سلامت و درمان علاوه بر آنکه در آزمون بزرگ صیانت از جان مردم در برابر شیوع کرونا خوش درخشیدند، در زمینه تولید واکسن کرونا نیز افتخارآفرینی کرده و ایران را از واردکننده واکسن کرونا به صادرکننده واکسن تبدیل کردند و مردم ایران قدردان این زحمات خدمتگزاران عرصه سلامت هستند.

دکتر رئیسی اظهار داشت: امروز به لطف تلاش‌های محققان و فعالان عرصه سلامت و درمان بیش از ۹۰ درصد داروهای مورد نیاز کشور و بخش عمده‌ای از تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزات پیچیده اتاق عمل در شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی با کسب استانداردهای جهانی تولید و تجاری‌سازی شده و کاملا با تولیدات کشورهای پیشرفته قابل رقابت هستند.

رئیس جمهور این دستاوردها را محصول دانشگاه و تلاش اساتید، پژوهشگران و ایده‌پردازان دلسوز کشور دانست و تصریح کرد: این محققان باید تشویق شوند تا ایده‌های خود را تبدیل به محصول کنند. امروز باید ایده‌پردازی در دانشگاه مورد تشویق قرار گیرد.
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره جلوه‌ای از تشویق خدمتگزاران عرصه سلامت و درمان است، اما این همه کار نیست، خاطرنشان کرد: این یک نشست نمادین است و به دنبال آن باید حمایت مالی، حقوقی و علمی در همه عرصه‌ها از یک پژوهشگر و محقق و کسی که دانایی را به توانایی ضمیمه می‌کند، انجام شود. 

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همه نخبگان و پژوهشگران باید احساس کنند که مورد حمایت عملی هستند، گفت: یکی از اولین و مهم‌ترین مصادیق حمایت از نخبگان فراهم کردن فرصت شغلی متناسب با شأن نخبگان است.

رئیس جمهور در ادامه ارتباط صنعت با دانشگاه را مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر در نظریه‌پردازی، پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌ها نیاز و مسایل کشور دیده نشود، حتی اگر حائز نمره قبولی باشد و در مقالات معتبر علمی نیز منتشر شود، آنچنان که باید و شاید مؤثر نبوده است.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه پژوهشگران و محققان ما باید نظام مسایل کشور را بشناسند و سمت و سوی تحقیقاتشان در این راستا باشد، تصریح کرد: امروز با تلاش اساتید و پژوهشگران در دانشگاه‌های علوم پزشکی، مرجعیت علمی برای کشورمان در این زمینه ایجاد شده، اما نکته مهم‌تر حفظ و ارتقای این جایگاه است.

رئیس جمهور ادامه داد: از جمله تأکیدات بنده در دولت به وزرا از جمله وزیر بهداشت همواره این نکته بوده است که سرمایه‌گذاری در کنار افزایش بهره‌وری را به شکل توأمان مورد توجه قرار دهند.

دکتر رئیسی با بیان اینکه معتقدیم هرگونه هزینه در این عرصه‌ها سرمایه‌گذاری برای کشور است، تصریح کرد: البته روسای دانشگاه‌ها و مسئولان مربوطه باید برای افزایش بهره‌وری در کنار ارتقای سطح علمی پژوهش‌ها تلاش کنند.

رئیس جمهور در ادامه فعالیت ۱۰۱ هزار استاد دانشگاه در مراکز علمی و دانشگاهی را سرمایه‌ای ارزشمند برای کشور دانست و گفت: وجود این عزیزان باید موجب ارتقای علم و فناوری و افزایش تولیدات دانش‌بنیان و فناوری‌پایه باشد که فعالیت پارک‌های علم و فناوری در نقاط مختلف کشور جلوه‌هایی از آن بوده و موجب خرسندی است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در این همایش توجه به معیشت و سلامت را از محوری‌ترین برنامه‌های دولت عنوان کرد و اظهار داشت: برغم برخی تنگناها، دولت با همکاری مجلس تلاش کرده است سلامت مردم را به گونه‌ای در اولویت‌های بودجه قرار دهد که مردم در این زمینه دچار مشکل نشوند.

دکتر رئیسی در ادامه با بیان اینکه راه طی نشده بسیار است و برغم همه این پیشرفت‌ها و دستاوردهای ارزشمند نباید به وضع موجود قانع شد، تصریح کرد: کشور ما همچنان به حضور متخصصین در بخش‌های مختلف نیازمند است و همچنین باید شهرستان‌های ما نیز همانند مراکز استان‌ها از وجود آنها بهره‌مند باشند.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز دستاوردهای پزشکان و متخصصان ما در حوزه بهداشت و درمان پشتوانه ارزشمندی برای اقدامات علمی و فناوری‌پایه است، تصریح کرد: امروز از گوشه و کنار دنیا می‌شنویم که به این پیشرفت‌ها توجه دارند چرا که دستاوردهای متخصصان ما برای دیگر نقاط دنیا نیز قابل استفاده است.

در ابتدای این جشنواره دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، شناسایی ظرفیت‌های انسانی و زیرساخت ها و تشکیل شبکه نخبگان را علاوه بر تقدیر از محققین بر اساس سیاست‌های کلان تحقیقات در حوزه سلامت از جمله اهداف برگزاری بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی عنوان کرد. وی با اشاره به این که جشنواره امسال در دو گروه شرکت کنندگان حقیقی و حقوقی برگزار شده است، افزود: تعداد برگزیدگان حقوقی و حقیقی این جشنواره به ترتیب 25 و 17 نفر هستند که تخصیص 50 درصد جوایز در بخش حقوقی به فناوری و نوآوری، اضافه نمودن فناوری به عنوان و محورهای جشنواره در راستای شعار سال و همچنین حمایت از نخبگان جوان و تفکیک بخش دانشجویی از جمله تغییرات جشنواره امسال است.

دکتر بهرام عین الهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را در حوزه سلامت دانست و گفت: به اذعان سازمان بهداشت جهانی در میان کشورهای مدیترانه شرقی در تمامی شاخص‌های سلامت جزو کشورهای برتر هستیم. وی افزود: افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان و دسترسی مردم به خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور را مدیون انقلاب اسلامی هستیم و در حوزه سلامت نیز به خودکفایی رسیده ایم. وی با اشاره به این که رتبه علمی ایران در اسکوپوس یک درجه ارتقا یافته و از مرتبه 16 به 15 رسیده‌ایم ،ادامه داد: در رده نیروهای سلامت در اکثر رشته های تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ جایگاه خوبی داریم و تاکنون 31 هزار مقاله در دانشگاه‌های علوم پزشکی تولید شده است.همچنین 403 نشریه تخصصی نمایه شده و رشد 10 درصدی در پایگاه‌های علمی داشته ایم.

کلمات کلیدی
احسان مشایخی
نویسنده :

احسان مشایخی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

سیستم چت آنلاین