برگزاری نشست علمی با موضوع بررسی پاندمی های آینده در انستیتو پاستور ایران
برگزاری نشست علمی با موضوع بررسی پاندمی های آینده در انستیتو پاستور ایران
چهل و یکمین نشست علمی مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران، با حمایت معاونت تحقیقات، فناوری و آموزش انستیتو، و با موضوع پاندمی های آینده در روز ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سالن مدرس انستیتو پاستور ایران برگزار شد.
این نشست با حضور جمعی از متخصصان و علاقهمندان به حوزه بهداشت و سلامت عمومی به منظور بررسی تهدیدات و فرصتهای مرتبط با پاندمیهای احتمالی در آینده و همچنین راهکارهای پیشگیری و مدیریت این بحرانها برگزار گردید.
در این جلسه دکتر احسان مصطفوی، اپیدمیولوژیست و عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران، ضمن تحلیل عوامل مختلف بروز پاندمیهای آینده، به معرفی راهکارهای آمادگی پاسخ مناسب در برابر این تهدیدات پرداخت، مقاومت میکروبی و تهدیدات ناشی از ویروس آنفلوآنزا را به عنوان دو تهدید نوپدید که پتانسیل ایجاد پاندمی های آینده را دارند مطرح کرد. ایشان به اهمیت رویکرد سلامت واحد برای پاسخ به تهدیدات ملی و بین المللی تاکید نمود.
همچنین در این نشست دکتر محمد مهدی گویا، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن مرور درس آموخته های دوران پاندمی کووید۱۹، ارتقاء سیستمهای هشدار سریع و تقویت زیرساختهای بهداشتی را از جمله اقدامات ضروری برای مقابله با پاندمیهای آینده دانست.
شرکتکنندگان در این گردهمایی علمی بر لزوم افزایش هماهنگی و همکاری میان کشورها و سازمانهای بینالمللی برای پیشگیری و مدیریت بحرانهای بهداشتی تأکید کردند.
در پایان نشست، جمعبندی و پیشنهادات کاربردی برای افزایش آمادگی در برابر پاندمیهای آینده ارائه شد.
نظر دهید