برگزاری مراسم دید و بازدید نوروزی انستیتو پاستور ایران

برگزاری مراسم دید و بازدید نوروزی انستیتو پاستور ایران
 
 
مراسم دید و بازدید همکاران انستیتو پاستور ایران در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ در تالار مدرس با حضور هیئت رئیسه، مشاورین، مدیران، اعضای هیئت علمی، کارمندان و دانشجویان انستیتو برگزار شد. 
 
در ابتدای این مراسم، آقای دکتر احسان مصطفوی، رئیس انستیتو پاستور ایران، به ایراد سخنرانی پرداخت. ایشان آغاز سال جدید و عید سعید فطر را به همکاران تبریک گفت و تأکید کرد که امسال یکصد و پنجمین سال فعالیت انستیتو پاستور ایران را پشت سر خواهیم گذاشت؛ این تاریخ نه تنها نشانه‌ای از قدمت و افتخار ماست، بلکه فرصتی است برای مرور هویت "پاستوری" خود و تعهد به اصولی که بر پایه وقف و خدمت به سلامت جامعه بنا شده‌اند.
 
رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: «در سالی که به نام "سرمایه‌گذاری برای تولید" نامگذاری شده است، ما باید با همت و اراده‌ای مضاعف، برنامه تحول انستیتو را برای سده دوم فعالیت تنظیم کنیم و تولیدات علمی، خدمات تخصصی و محصولات خود را ارتقای کمی و کیفی دهیم. همچنین باید بتوانیم فعالیت‌های خود را متناسب با نگرانی‌هایی نظیر پاندمی آینده و بر اساس تحولات حوزه سلامت و بهره‌برداری مناسب از آن‌ها، نظیر استفاده صحیح از هوش مصنوعی، چابکی برای تولید مواد تشخیصی و پیشگیرانه، به روزرسانی نماییم. این رویکرد باید به ارتقای امنیت سلامت کشور کمک کند و بر پایه توانمندی‌های ما، نیازهای کشور و احترام به میراث بزرگ پاستور باشد.»
 
دکتر مصطفوی افزود: «همه ما یک هدف مشترک داریم و آن ارتقای انستیتو پاستور ایران به عنوان یک نهاد مأموریت محور و اخلاق‌مدار در سطح ملی و بین‌المللی است. نقش هر یک از همکاران در این مسیر بسیار حیاتی است و با همکاری، همراهی و همدلی می‌توانیم توانمندی‌های خود را به بهترین شکل کشف کرده و آن‌ها را در راستای مأموریت‌های تعیین شده به کار گیریم.»
 
در ادامه این مراسم، آقای دکتر حمیدرضا نمازی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس موزه تاریخ پزشکی ایران، به روایت‌های متفاوت تاریخی از تأثیر لویی پاستور و انستیتو پاستور ایران بر پزشکی نوین ایران و نظام سلامت پرداخت. ایشان همچنین به نقش نخبگان اعزامی به فرانسه در ایجاد ساختار نظام سلامت در ایران اشاره کرد و نقش مثبت فرهنگ وقف در شکل‌گیری انستیتو پاستور ایران را مورد بحث قرار داد. در نهایت، دکتر نمازی به نقش و ارتباط تاریخی افرادی چون حکیم اعظم، لقمان الدوله ادهم، حکیم الدوله، احیاء السلطنه، دکتر مهدی نامدار، دکتر حسین سهراب و دکتر عنایت‌الله سمیعی با انستیتو پاستور اشاره کرد و گفت: «در این میان، نقش بزرگ و پررنگ عبدالحسین میرزا فرمانفرمائیان در وقف اراضی فعلی انستیتو پاستور ایران در سال ۱۳۰۳ ستودنی است.»
 
در بخش دیگری از این مراسم، به مناسبت گرامیداشت چهلمین روز درگذشت زنده‌یاد خانم دکتر مهدخت پورمنصور، مصاحبه‌ای از این محقق برجسته انستیتو و رئیس اسبق بخش میکروب‌شناسی که نقش مهمی نیز در تولید واکسن‌های وبا و لیوفلیزه ب ث ژ در انستیتو داشته است، پخش گردید.

 

کلمات کلیدی
علیرضا پسیانی
نویسنده :

علیرضا پسیانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
آخرین به روز رسانی: 1404/01/17 09:20

گفتگو آنلاین