برگزاری اختتامیه برنامه حفاظت از دستاوردهای فناورانه (فن‌تز) در انستیتو پاستور ایران

برگزاری اختتامیه برنامه حفاظت از دستاوردهای فناورانه (فن‌تز) در انستیتو پاستور ایران
 
اختتامیه برنامه طرح حفاظت از دستاوردهای فناورانه (فن‌تز)، به همت کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در ۸ آبان‌ماه در سالن شهید مدرس انستیتو پاستور ایران برگزار شد.
در این برنامه که جمعی از دانشگاهیان، معاونان وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، مدیران معاونت علمی و ستاد‌های توسعه فناوری، مدیران صنعت و روسای برخی از دانشگاه‌ها، حضور داشتند، برندگان و راه‌یافتگان به ادامه مسیر برنامه «فن‌تز»، معرفی شدند.
دکتر دلارام درود، معاون تحقیقات، فناوری و آموزش انستیتوپاستور ایران که نخستین سخنران این برنامه بود، ضمن خوشامدگویی به مهمانان کوشید تا از ضرورت توجه به نخبگان و حمایت‌های مادی و معنوی از دستاوردهایشان، بگوید و نخبه را فردی که در تبدیل ایده به خدمت به دنبال علم نافع و ارزش‌آفرینی است، معرفی کند.
دکتر شقایق حق‌جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی، چگونگی تبدیل دستاوردهای دانشگاهی به زیرساخت خلق ارزش را یک ضرورت و رویکرد برنامه فن‌تز را تبدیل گزاره‌های علمی حاصل از پایان‎نامه‌های دانشجویی به مفهوم توسعه فناوری دانست.  وی گفت: به رسمیت‌شناختن دستاوردهای فناوران و حفاظت از آنها یک ضرورت است.     
دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تاکید بر اینکه اگر علم، راهبر شود جامعه در بستر دینی اداره خواهد شد، افزود: هرچقدر در مسیر نافع‌بودن علم و فناوری و نشر آن حرکت کنیم در واقع در مسیر احیای شرف علم و فناوری حرکت‌ کرده‌ایم. ایشان در ادامه گفت: حکمرانی دانش‌بنیان یک ضرورت در عصر جدید است و باید عرصه را برای ورود نخبگان به حکمرانی باز کنیم. او با اشاره به قانون جدید مالکیت صنعتی که در شرف تصویب است، از اینکه ثبت اختراع به یک امر تشریفاتی در کشور تبدیل شود، ابراز نگرانی کرد و ثبت اختراع را یک ابزار تجاری‌سازی معرفی کرد.
در ادامه برنامه‌، در نشستی تخصصی، لزوم دغدغه‌مندکردن نهاد دانشگاهی در حوزه نوآوری، ضعف ساختاری دانشگاه‌ها در حوزه مالکیت فکری، نبود اولویت‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها، عدم اطلاع فناوران از موضوع مالکیت فکری و مواردی دیگر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر کیهان آزادمنش عضو هیات علمی انستیتوپاستور ایران، هم در این نشست با ارائه یک سخنرانی تحت عنوان «صبوری برای افق‌های توسعه فناوری»، تلاش کرد تا ضمن یادآوری هنر مهندسان و فناوران ایرانی در گذشته‌های دور، فناوران را به کارهای بزرگ و ماندگار دعوت کند. وی همچنین، در بخش دیگری از سخنان خود، دیده‌نشدن دانش فنی را در ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان، یک ضعف در نظام نوآوری کشور قلمداد کرد.     
مهندس میترا امین لو، مدیر فناوری انستیتو پاستور ایران و مدیر کانون مدیریت دارایی های فکری هم با تاکید بر اینکه دولت نباید در عملیات دخالت کند، نقش دولت را مدیریت دارایی‌های فکری، دانست و درخصوص ماموریت‌ها و توسعه خدمات کانون مطالبی را بیان کرد.
در پایان برنامه، به برندگان برنامه فن‌تز، جوایزی به رسم یاد بود اهدا شد.

کلمات کلیدی
احسان مشایخی
نویسنده :

احسان مشایخی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
آخرین بروزرسانی: 1402/08/08 15:44

سیستم چت آنلاین