انستیتو پاستور ایران و بنیاد فیوکروز یادداشت تفاهم در زمینه علم و فناوری امضا کردند

انستیتو پاستور ایران و بنیاد فیوکروز یادداشت تفاهم در زمینه علم و فناوری امضا کردند

پس از تبادل مذاکرات و پیشنویس تفاهم نامه که از ماه ها قبل آغاز گردیده بود، در روز دوم اجلاس سالانه شبکه پاستور یاPNAM 2024، یک یادداشت تفاهم بین انستیتو پاستورایران و بنیاد فیوکروز امضاء گردید که شرایط همکاری علمی اقتصادی و زیست فناوری بین طرفین را برای پنج سال آینده تعیین می‌کند. این سند در پی یک نشست اختصاصی برای مذاکرات نهایی اجرایی بین  آقای دکتر رحیم سروری و آقای ماریو موریرا، رییس بنیاد فیوکروز و دکتر مائوریسیو زوما مدیرواحد تحقیقات و تولید  بنیاد فیوکروز و خانم دکتر ماریا دلوردس الیویرا معاون بنیاد فیوکروز در حوزه تحقیقات و مجموعه‌های بیولوژیک بطور رسمی و با حضور خبرنگاران امضاء گردید.

لینک خبر:

https://portal.fiocruz.br/en/news/2024/10/pasteur-network-members-unite-efforts-accelerate-mrna-vaccine-research

این یادداشت تفاهم به همکاری در زمینه‌های پژوهش و تولید مانند واکسن‌ها و کیت‌های تشخیص بیماری، توسعه پروژه‌های پژوهشی، بهداشتی و علمی، تبادل پژوهشگران و اطلاعات در حوزه بهداشت و برگزاری همایش های بین المللی مشترک و همکاری  درانتشار مقالات علمی می‌پردازد. براساس این تفاهم نامه، و در ادامه با احصاء نیازمندی های طرفین در حوزه های مورد توافق، برنامه های اجرایی تدوین و عملیاتی خواهد شد  تا در این راستا از تجارب دو موسسه در کنترل بیماریهای عفونی به ویژه تهدیدات زیستی نو پدید و بازپدید و همچنین تولید محصولات زیستی با فناوریهای نوین استفاده گردد.

بنیاد فیوکروز (https://portal.fiocruz.br/en) بزرگترین مؤسسه تحقیقاتی علوم زیست-پزشکی در آمریکای لاتین است که نه تنها به تولید واکسن‌ها و داروهای گوناگون برای تأمین نظام سلامت منطقه می‌پردازد، بلکه نقشی حیاتی در بهبود و توسعه بهداشت عمومی در برزیل ایفا می‌کند. این مؤسسه که که مانند انستیتو پاستور ایران در ذیل وزارت بهداشت کشور فعالیت می کند، در تاریخ ۲۵ مه ۱۹۰۰ تأسیس شده و در ابتدا کار خود را با تولید سرم‌ها و واکسن‌هایی برای مقابله با بیماری طاعون آغاز کرد. با گذشت زمان، فیوکروز در مسیر توسعه و پیشرفت‌های بی‌شماری قرار گرفته است و امروزه در۱۰ ایالت برزیل و همچنین منطقه فدرال فعالیت دارد. علاوه بر مؤسسات مستقر در ریودوژانیرو، فیوکروز واحدهایی در شمال شرق، شمال، جنوب شرق و جنوب برزیل دارد که به فعالیت‌های علمی و آموزشی در زمینه بهداشت و درمان مشغول می باشند. در مجموع، این مؤسسه دارای ۱۶ واحد علمی و فناوری است که بر روی آموزش، تحقیق، نوآوری، توسعه فناوری و گسترش خدمات بهداشتی متمرکز شده‌اند. فیوکروز حضور بین‌المللی توانمندی را از طریق همکاری و تبادل با دیگر مؤسسات بهداشتی، علمی و فناوری و سازمان‌های بین‌المللی در بیش از ۵۰ کشور حفظ کرده است. این مؤسسه از طرف سازمان بهداشت پان‌امریکن و سازمان بهداشت جهانی به رسمیت شناخته شده است. هفت مرکز همکاری در فیوکروز در شبکه بین‌المللی PAHO/WHO تعیین شده‌اند که برتری این بنیاد را در زمینه بهداشت جهانی تأیید می‌کند.

در صبح روز سوم اجلاس سالانه شبکه پاستور، آقای دکتر سروری در جلسه مجمع عمومی شبکه پاستور) هیئت امناء (، متشکل از روسای موسسات تابعه و هیات مدیره این شبکه، شرکت نمودند که در طی آن گزارشهای مالی و تصمیمات سال گذشته بررسی شده و مورد بحث قرار گرفت و چارچوب های برنامه های آینده شبکه تبیین گردید. در حاشیه برنامه اجلاس، آقای دکتر سروری در طی مذاکرات دوجانبه که با روسای انستیتو پاستور های سنگال، لائوس، گوادلوپ، اروگوئه، هنگ-کنگ و هوشی-مین در ویتنام انجام دادند، ضمن آشنایی با مهمترین برنامه های پژوهشی و آموزشی این مؤسسات، به تبیین امکانات انستیتو پاستور ایران برای انجام پروژه های مشترک پرداختند. ایشان همینطور مذاکرات دوجانبه و جامعی با خانم دکتر ربکا گریس، مسئول اجرایی شبکه پاستور و خانم دکتر یاسمین بلکید، رئیس  انستیتو پاستور پاریس داشتند و چارچوب های همکاری آینده بین المللی به ویژه راهکارهای استفاده بیشتر از توانایی های فردی و ساختاری پرسنل انستیتو پاستور ایران را در پروژه های چند جانبه اعضای شبکه خواستار شدند.

 

 در بعد از ظهر این روز، آقای دکتر سروری و آقای دکتر بهرامی به همراه آقای دکتر آمادو سال، رئیس شبکه پاستور و همچنین رئیس انستیتو پاستور داکار و دکتر ارگ توتولیان رییس انستیتو پاستور سنت پیترزبورگ روسیه و چند عضو بلند پایه دیگر شبکه پاستور از پردیس بنیاد فیوکروز،  شامل ساختمان تاریخی آن و همچنین واحد  Bio-Manguinhos(به شرح زیر) این بنیاد، در شهر ریودوژانیرو بازدید به عمل آوردند.

مؤسسه فناوری ایمنوبیولوژیک‌ها یا Bio-Manguinhos واحدی از بنیاد فیوکروز است که مسئولیت تحقیقات، نوآوری، توسعه فناوری و تولید واکسن‌ها و کیت‌های تشخیصی را بر عهده دارد و عمدتاً به نیازهای بهداشت عمومی ملی کشور برزیل پاسخ می‌دهد. مجتمع فناوری واکسن این مؤسسه، که یکی از بزرگ‌ترین مراکز تولید در آمریکای لاتین است، تأمین خودکفایی در واکسن‌های پایه مورد نیاز وزارت بهداشت برزیل را تضمین نموده است. این مؤسسه همچنین به سلامت عمومی چندین کشور، عمدتاً از طریق صادرات چندین واکسن از جمله تب زرد، کمک می‌کند. همچنین در سال ۲۰۲۲، Bio-Manguinhos به عنوان یک مرکز توسعه و تولید واکسن با تکنولوژی mRNA  توسط سازمان جهانی بهداشت در آمریکای لاتین انتخاب گردیده است.

در طی این بازید، دکتر زوما مدیر این واحد ضمن عرضه تاریخچه تحولات این واحد، در مورد پروژه های جاری نظیر واحد طراحی و تولید واکسن mRNA توضیحاتی به مدعوین ارائه نمود و سپس بخشهای تولیدی این واحد مورد بازید قرار گرفت. آقای دکتر سروری در این مذاکرات پیشنهاد همکاری مشترک اعضای شبکه در زمینه تولید واکسن با حضور تولید کنندگان با سابقه نظیر انستیتو پاستور ایران را ارائه نموده و با مقایسه شباهتهای ساختاری دو موسسه، مدل فیوکروز را به عنوان یک موسسه ماموریت-محور در خدمت نظام سلامت کشور، الگوی مناسبی برای جهش کیفی انستیتو پاستور ایران معرفی نموده و خواستار تعاملات  علمی بیشتر بین دو موسسه گردیدند.

کلمات کلیدی
علیرضا پسیانی
نویسنده :

علیرضا پسیانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
آخرین به روز رسانی: 1403/08/06 18:45

گفتگو آنلاین