سمپوزیوم نقش و آینده شبکه پاستور در مبارزه با آنفولانزای پرندگان در منطقه آسیا، پاسیفیک
سمپوزیوم "نقش و آینده شبکه پاستور در مبارزه با آنفولانزای پرندگان در منطقه آسیا-پاسیفیک"، به میزبانی انستیتو پاستور کامبوج در پنومپن، از ۱۰ تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ (برابر ۲۰ تا ۲۲ آذر ۱۴۰۳) برگزار شد. این سمپوزیوم، دانشمندان برجسته، کارشناسان بهداشت عمومی و سیاستگذاران را گرد هم آورد تا به یکی از چالشهای زئونوز مهم عصر حاضر بپردازند. این رویداد با سخنرانی نماینده وزیر بهداشت کامبوج و دکتر آندره اشپیگل، مدیر انستیتو پاستور کامبوج آغاز شد که بر تعهد این انستیتو به بهداشت عمومی و ترویج همکاریهای جهانی تأکید کردند. دکتر ربکا گریس، مدیر اجرایی شبکه پاستور، نیز بر اهمیت همکاری در پیشبرد تحقیقات و واکنشهای بهداشت عمومی تصریح ورزید. سخنرانیهای افتتاحیه، زمینهساز مجموعهای از بحثها درباره پل زدن بین علم، سیاست و عمل بودند. موضوع مرکزی سمپوزیوم، رویکرد "سلامت واحد One Health" بود که هدف آن ارتقاء سلامت انسانها، حیوانات و محیط زیست از طریق اجرای راهحلهای علمی و جامع در این سه حوزه است. بحثها همچنین به تلاشهای گسترده تحقیقاتی مشترک شبکه پاستور تأکید داشتند. مسائل کلیدی مورد بحث شامل شناسایی شکافهای مقرراتی، اخلاقی و فنی در تحقیقات آنفلوآنزا و حمایت از استراتژیهای هماهنگ برای بهبود کار علمی بودند.
دو عضو هیات علمی از گروه ویروس شناسی انستیتو پاستور ایران در این سمپوزیوم شرکت کردند. دکتر امیر قائمی از بخش آنفلوآنزا و سایر عفونتهای تنفسی ویروسی در دو ارائه با عناوین "روند شیوع و واکسیناسیون آنفلوآنزای پرندگان در ایران" و "تشخیص آنتیبادیهای ضد H5 در مرغهای واکسینهشده با استفاده از سودوویروس آنفلوآنزا" بر رویکردهای کنترلی و مدیریت آنفلوآنزای پرندگان در اکوسیستمهای مختلف تأکید کرد. دکتر اصغر عبدلی از بخش هپاتیت و ایدز نیز در ارائهای با عنوان "واکسیناسیون هدفمند علیه ویروسهای آنفلوآنزای پرندگان با پاتوژنی بالا" بر اهمیت تحقیقات آنفلوآنزای پرندگان در ایران و آمادگی انستیتو پاستور ایران برای همکاریهای تحقیقاتی مشترک در این زمینه اشاره داشت.
علاوه بر ارائهها، این سمپوزیوم شامل کارگاههای تعاملی بود که به منظور تقویت همکاری و پرداختن به چالشهای حیاتی در تحقیقات و مدیریت آنفلوآنزا طراحی شده بودند. این رویداد با ایجاد چشماندازی واحد بین حاضران برای پیشبرد تحقیقات و پیشگیری از آنفلوآنزا به پایان رسید. شرکتکنندگان اشاره کردند که علیرغم چالشها، همکاریهای شکلگرفته و تبادل دانش در طول سمپوزیوم، پایهای قوی برای مقابله با آنفلوآنزای پرندگان در مقیاسهای منطقهای و جهانی فراهم میکند. این سمپوزیوم نمونهای از تعهد شبکه پاستور به همافزایی تخصصهای گوناگون و تشویق نوآوری با هدف تضمین آیندهای سالمتر برای همه را ارائه نمود.
لینک خبر در شبکه انستیتو پاستور
نظر دهید