جلسه هیات امناء کلان منطقه ده آمایشی

جلسه هیات امنا کلان منطقه ده آمایشی روز سه شنبه نهم مهرماه در وزارت بهداشت

 جلسه هیات امنا کلان منطقه ده آمایشی روز سه شنبه نهم مهرماه در وزارت بهداشت با حضور مقام عالی وزارت، معاونین، روسای دانشگاه های کلان منطقه ده (دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، علوم بهزیستی، انستیتو پاستور ایران، سازمان انتقال خون و مرکز قلب شهید رجایی)، اعضای هیات های امنای این دانشگاه ها و سازمان ها و روسای دبیرخانه ها برگزار گردید.

در ابتدای جلسه آقای دکتر ناصحی، دبیر محترم هیات امنا مرکزی وزارت بهداشت، ضمن خوشامدگویی به اعضا، به تقویت جایگاه هیات امناء با برگرداندن آن در چارت سازمانی به ذیل مجموعه مقام عالی وزارت اشاره نمود. همچنین تقویت کمیسیون های تخصصی، بازنگری و انتخاب اعضای جدید هیات امنا متناسب با نقش و ماموریت دانشگاه ها و توانمندسازی اعضای هیات امنا و آشنایی ایشان با قوانین مربوطه را از اهم اقدامات اخیر خواند. ایشان از اعضای هیات امنا خواست در این خصوص کمک حال روسای دانشگاه ها در سیاستگذاری باشند.

در ادامه این نشست، آقای دکتر نمکی، وزیر محترم بهداشت، با تاکید بر بحث آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی بیان فرمودند که این جایگاه دچار نقصان شده و چنانچه خطایی در آموزش انجام شود، این نقصان در زیر خاک دفن خواهد شد و لذا به جایگزینی رویکرد تربیت دانشجوی جامعه محور به جای بیمارستان محور، تاکید کردند. ایشان با اشاره به اینکه هرگونه هزینه در دانشگاه سرمایه گذاری در آینده کشور است بیان نمودند در دانشگاه نیروی انسانی باید تبدیل به سرمایه انسانی شود.

آقای دکتر نمکی در ادامه توجه حضار را به چهارنکته مهم جلب و خواستار مشارکت و همراهی ایشان شدند:

        1- در دانشگاه ها بیشتر از اینکه به دنبال نگاه تجاری و کسب درآمد از دانشگاه ها باشیم، دانشگاه را به مرکز علم و تحقیقات تبدیل کنیم تا فارغ التحصیلان آن در آینده در شرکت های دانش بنیان، ثروت آفرینی کنند.

         2- با توجه به اینکه در یکی از سخت ترین ایام اقتصادی کشور هستیم، لذا شایسته است اعضای هیات امنا در مدیریت منابع مالی دانشگاه ها مداخله فعال داشته باشند.

         3- روسای دانشگاه ها و اعضای هیات امنا از کیفیت خدمات رفاهی به دانشجویان و کارکنان غفلت نکنند و به مطالبات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانشجویان پاسخ بدهند.

         4- اعضای هیات امنا از لحاظ شان و جایگاه برای مردم مرجعیت دارند، لذا ایشان برای جلب مشارکت های مردمی تلاش کرده و کمک دانشگاه باشند همچنین بازدیدهایی حتی به صورت سرزده از مجموعه های تحت پوشش داشته باشند تا از رضایت مردم مطمئن باشند.

در ادامه آقای دکتر کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دبیر کلان منطقه ده، گزارشی از وضعیت آموزش و پژوهش در دانشگاه های این منطقه دادند و اینکه 48% کل مقالات و 60% کل فناوری تولید شده در حوزه سلامت در دانشگاه های این منطقه است و 16% کل آموزش بخش سلامت در دانشگاههای این منطقه ارائه می شود. 35% رشته های تخصصی و 50% دانشجویان PhD در این کلان منطقه است. آقای دکتر کریمی علی رغم افزایش 20-25% دانشجو، چالش اصلی را پاسخگویی به نیازهای جانبی به حق ایشان مثل خوابگاه و حتی کیفیت آموزش شمرد.  

در ادامه تعدادی از اعضای هیات امناء کلان منطقه نکاتی را در خصوص چالش ها و مسائل دانشگاه ها ارائه نمودند. آقای دکتر نوبخت مسئله مدیریت سهمیه را در دستور کار کمیسیون بهداشت اعلام نمودند و آقای دکتر صالحی ضمن تشکر از زحمات بی شائبه جامعه پزشکی، نقش و مشارکت ایشان در GDP کشور را طرح نمودند. آقای دکتر جان بابایی نیز بر ارائه خدمات به صورت الکترونیک در دانشگاه ها اشاره نمودند. آقای دکتر محسن بندیی، استاندار تهران، خواستار یک اصلاح زیر ساختی جدی شدند و اینکه نگاه بهداشتی در کشور مغفول مانده و آمادگی استانداری را برای کمک به کنترل مشکلات بهداشتی اعلام نمودند، دکتر ظفرقندی با مروری بر فلسفه وجودی هیات امنا، اصل استقلال دانشگاه ها و تصویب قوانین متناسب با شرایط و نیازهای هر دانشگاه را مورد تاکید قرار دادند. آقای دکتر واعظ مهدوی با تشکر از توسعه های انجام شده بر صرفه جویی تاکید نمودند و در برخی موارد نمی شود از خدمات کاست، بلکه باید روی تولید داخل سرمایه گذاری کرد.  

در پایان دستور مشترک دانشگاه ها توسط آقای دکتر ناصحی قرائت و موارد پس از بحث توسط شرکت کنندگان به تصویب رسید.

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
نویسنده :

مدیر سیستم

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

سیستم چت آنلاین